Izrada sajta za sve uredjaje – Responsive web design

Danas je internet dostupan gotovo svuda. Sve savremeniji uredjaji – PC, laptop, tablet i pametni telefoni omogućavaju da pristupite sadržajima bilo gde, bilo kada. To takođe znači da postoji potreba da se pokaže sadržaj na mnogo načina, tj. na više različitih uređaja, a da sajt ostane u istom obliku. To je slikovito predstavljeno na slici desno.

Neka od istraživanja govore da će se sve više koristiti pametni telefoni, tablet uredjaji onoliko često koliko i PC ili laptop, ako ne i više, i upravo je ovo razlog da izrada sajta bude za sve platforme.

Koristi od responsive web design-a

Responsive dizajn osigurava da će korisnička iskustva biti dosledna i da će se korisnik upoznati sa sadržajem bez obzira na vrstu uređaja koji koristi za pristup Vašem sajtu. Sa tačke gledišta dizajna, ovo znači da će jedan dizajn uklopiti sadašnje i buduće uređaje, pa je nepotrebno da kreirate više dizajna.

Odgovarajući dizajn takođe pruža pogodnosti u optimizaciji za pretraživače. Sa samo jednom URL-adresom za sajt, vaš sajt možete visoko rangirati u pretraživačima poput Google, Bing itd. jer neće biti cepanja na mobilni i ne – mobilni saobraćaj, kao što bi to bio slučaj sa odvojenim URL adresama.

Odgovarajući dizajn omogućava Vam takodje da pripremite svoj web sajt za buduće promene tehnologije, kao što su mobilni uređaji sa više različitih veličina koji mogu predstavljati budućnost na tržištu.

Iz ovog teksta možemo zaključiti

Ukoliko je Vaš sajt prilagođen svim uređajima, nema potrebe za dodatnim instalacijama, nema ne planiranih problema u komunikaciji izmedu aplikacije i sistema Vašeg web sajta, jer sve forme prikaza koriste identičan sistem. Za pregled potreban Vam je web pretraživač na uredaju koji koristite.

  • Ovaj sajt je responsive i to možete proveriti u mozilla pretraživaču idući na open menu–> developer–> responsive design view.

Ukoliko je i Vama potrebna odlična izrada sajta po odličnoj ceni, da je web dizajn vidljiv na svim uredjajima onakvim kakav jeste možete Nas kontaktirati putem kontakt strane.