Kako označiti firmu na Google maps?

Google maps je satelitski ili zemaljski prikaz svakog dela planete.

Kada ste u potrazi za nekom lokacijom na google maps sigurno ste primetili da postoje mesta na kojima su označene kompanije, a klikom na njih Vam se otvaraju neke osnovne informacije o njima. Označavanje na google maps nije automatsko. Ukoliko niste postavili Vašu kompaniju sada je vreme da to uradite.

Ovo označavanje će Vam omogućiti da unesete i neke slike recimo svog poslovnog prostora, kontakt telefon ili nešto što smatrate da je bitno za Vaše poslovanje. Ovo je takođe odličan način i da pomognete u optimizaciji Vašeg sajta, a pritom je i potpuno besplatno.

U ovom tekstu ću Vam pomoći kako da u 3 jednostavna koraka označite svoju firmu na google maps.

Korak 1. Napravite google nalog

Potrebno Vam je da posedujete google nalog, recimo gmail, ukoliko ne posedujete napravite ga pa potom posetite link: google local add

Korak 2. Ulogujte se i unesite osnovne podatke o Vašoj kompaniji

Ulogujte se sa podacima svog google naloga, pa potom unesite osnovne informacije o Vašoj kompaniji.

  • Na desnoj strani gde je mapa sveta potrebno da pronadjete Vašu lokaciju uz pomoc markera (crvena slicica).
  • Na levoj strani u delu gde stoje osnovne informacije popuniti, ali obratite pažnju na poštanski broj neophodno je uneti PAK adresa (evo linka pa pronadjete šifru koja ustvari prestavlja broj Vaše pošte: posta – nadji pak pretraga )
  • Nakon popunjavanja svih informacija pošaljite podatke.

  • Dobićete informaciju da će zbog potvrde Vaše lokacije google maps Vama poslati pismo sa PIN-om koji je neophodno uneti.

Korak 3. Sačekajte da Vam stigne PIN

Nakon ova 2 jednostavna koraka trebate da sačekate nekih 15-ak dana da dobijete pismo sa PIN-om, kao i svim instrukcijama za potvrdu Vašeg unosa i potom će lokacija Vaše firme biti postavljena i moćićete da vidite kako to izgleda.

*Ovo je odlično za korišćenje u kontakt informacijama kada je u pitanju izrada sajtova.

Ukoliko negde zaškripi, ili imate bilo kakav problem prilikom postavljanja Vaše firme pišite u komentarima a ja ću se truditi da što pre odgovorim.