Povećanje posete na sajtu pomoću viralnog marketinga

Šta je viralni marketing?

Viralni (virusni) marketing predstavlja širenje odredjene poruke izmedju ljudi, nesto kao virus, pa je otuda i dobio svoj naziv viralni tj. virusni marketing.

Kako iskoristiti viral?

Kroz primer ću se truditi da Vam pomognem da saznate kako iskoristiti viral.

Moj najsvežiji primer kojeg sam se setio dolazi mi od trilogije knjiga “Pedeset nijansi” – E. L. James.

Recimo imate sajt koji je vezan za ljude koji vole da čitaju, a samim tim predpostavljano da ste i Vi zaljubljenik u čitanje.

Naime, mnogi ljudi su pročitali prva tri izdanja ove knjige i dugo su čekali novi deo – “Grey” koji se kod nas najavljuje već duži vremenski period da će se u prodaji naći od 25. septembra 2015. Svi oni koje ovo zanima su sigurno odavno već čuli za ovu informaciju i željno iščekuju najnovije izdanje.

Vi ste recimo već 25. septembra kupili knjigu i kroz dva dana je pročitali. Možete iskoristiti pravi tajming i postaviti kao vest na Vašem sajtu svoj sud o knjizi, kako Vam se svidela, šta je to što biste istakli, kao i sve ono što smatrate da bi zanimalo ljude koji bi želeli a još nisu pročitali knjigu.

Medju onima koji su ljubitelji ove knjige ova vest se širi kao virus i sigurno da će mnogi od njih tražiti informacije na internetu kako  bi videli komentare i dobili neke informacije o njoj.

Dobijeni rezultat

Vest koju ste objavili na sajtu donela je veliki broj poseta, a skoro sve posete su preko google-a. Posle ove vesti poseta sajta opada, ali i dalje broj onih koji su posetili Vaš sajt je znatno uvećan od perioda pre obajavljivanja vesti.

Ovde nije potrebna neka velika stručnost, već samo trebate biti deo virala koji je već kreiran, a deo virala postajete prateći ono što zanima vašu ciljnu grupu. Dajte informaciju u pravo vreme i broj poseta na sajtu će se povećati.

Napominjem da ne treba pretrpavati korisnike gomilom suvišnih infomracija koje im neće koristiti već se trudite da budete jasni, tačni i kažete baš ono što biste i Vi voleli da pročitate da se nalazite sa druge strane ekrana.