Zašto pisati blog?

Blog je lični online časopis ili dnevnik. To je mesto da se izrazite na svetu, mesto na kome možete da podelite svoje teme.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se neko odlučuje za pisanje bloga. Neko pokrece blog jer želi da zaradi novac, neko želi da podigne poziciju na pretraživaču, a neko jednostavno želi da podeli svoje mišljenje o nečemu.

Evo par razloga zašto pisati blog:

Google

Google zahteva svež i jedinstven sadržaj kako biste privukli što više korisnika a samim tim i zauzeli visoko mesto prilikom pretrage u oblasti kojom se bavite. Postoje mnoge studije koje pokazuju da blogovanje povećava promet na Vašem sajtu.

Svaka strana na sajtu može odvesti na početnu stranicu, kao i druge važne stranice gde recimo možete prodati svoje proizvode, usluge itd.

Ukoliko Vam je cilj da zarađujete novac pomoću bloga možete pisanjem pridobiti popularnost i veliki broj posetilaca i na osnovu toga prodavati prostor za reklamiranje na Vašem sajtu, a upravo nivo posećenosti i broj ljudi koji posećuju sajt i onih koji preko Vašeg sajta posećuju neke druge strane kreiraju cenu tog prostora za reklamiranje.

Pokažite svoju stručnost i pridobite nove korisnike

Pretpostavimo da se bavite uslužnom delatnošću. Međutim, kako potencijalni korisnici tih usluga mogu verovati da si ti najbolja osoba za taj posao? Vaš blog može biti odlična ideja da se na stručan način obratite Vašim kupcima, a to je još jedan više razlog da Vam veruju i da pridobijete njihovo poverenje.

Ako imate recimo 40 blogova vezanih za profesiju kojom se bavite, oni mogu predstavljati dokaz Vaše stručnost i profesionalnost u toj oblast.

Možete koristiti blog da odgovorite na pitanja koje mogu imati klijenti. Zamislite da Vas neko pita ” Šta znaš o tome?”, a Vi kažete: “Pa, evo 30.000 reči znam o ovom konkretnom predmetu”.

Praćenje bloga

Blog ima sposobnost da stvorite čitaoce koji će se stalno vraćati Vašem sajtu, oni mogu da dele Vaš sadržaj i hvale ga drugim ljudima i tako se širi lanac posetioca koji privlače nove posetioce.

Da li ste se ikada raspravljali o nečemu sa prijateljima, a onda ste rekli: “Pa pročitao sam članak o tome”. Verovatno je da će se sadržaj pre podeliti na nekim od društvenih mreža kao što su Facebook , Tvitter ili Google+, ali shvatate poentu da je i ovo vid reklame koji će vraćati ljude Vašem sajtu. U prvom delu ovog teksta sam objasnio šta Vam sve donosi velika posećenost i na koji je način možete iskoristiti.

Nasa ponuda paketa kada je u pitanju izrada sajtova nudi mogućnost posedovanja bloga na sajtu, kao i obuku na koji način pravilno da pišete i koristite mogućnosti bloga.