Zašto praviti sajt?

“Sa sopstvenim sajtom ste otvoreni za biznis ceo dan, svaki dan!”

Internetu u pojedinim trenucima broji preko milijardu korisnika. Ovo je neverovatan podatak, a broj njih svakim danom je sve veći, a svi oni su tu jer nešto traže, žele da dobiju neku informaciju koja im je potrebna.

Zašto mi je potreban sajt

Internet je postao ogroman resurs informacija za poslovne ljude. Sajtove karakteriše jednostavnost korišćenja i najisplativiji način oglašavanja. Internet okuplja sve na tržištu, sve firme, velike ili male, svi koriste mogućnosti da plasiraju svoje proizvode, usluge i informacije na Internetu na efikasan i privlačan način.

Najisplativije sredstvo oglašavanja

U poređenju sa privlačenjem novih klijenata putem reklama ili konvencionalnog marketinga, sajtovi su neverovatno jeftiniji, a mogućnosti su beskrajne. Kao vlasnik malog biznisa verovatno mislite da je sajt luksuz, ali vi ne smete dozvoliti sebi da nemate svoj web sajt. Recimo kada uzmemo u obzir cenu oglasa u novinama, dostupnosti i vremenskom trajanju istog, sajt je vrlo jeftin način da promovišete svoje poslovanje.

Sajt štedi vreme

Pružanje informacija vašim klijentima zahteva vreme, da li na telefonu, licem u lice, u brošuri, ili u e-poruci. Sa onlajn katalogom možete pružiti mnogo informacija o vašim proizvodima i uslugama. Sajt je dostupan svojim kupcima u nedogled, štedeći vreme. A šta je vreme? Vreme je novac!

Dizajn sajta

Dizajn sajta je najvažniji od svih marketinških medija na raspolaganju. Svi ostali oblici oglašavanja (vizitke, brošure, itd) mogu da se formiraju na osnovu dizajna sajta. Da bi privukli potencijalne klijente / kupce koji surfuju internetom, vaš sajt mora da im skrene i drži svoju pažnju sve dok ne pronadju željeni rezultat. Kao što dobar pisac priča priču, potrebno je da zgrabite i držite pažnju vašeg čitaoca. Izrada sajtova je laka, ali dizajnirati dobar sajt je teško. Ozbiljan web dizajn zahteva iskustvo u grafičkom dizajnu, znanja u HTML-u i drugim programskim jezicima. Što je još važnije, kvalitetan dizajner razume kako dizajnirati web sajt koji će najefikasnije predstaviti Vas, Vaš posao, proizvode i usluge.

Mala preduzeća će steći kredibilitet

Danas, više potrošača koriste internet za traženje proizvoda ili usluga koje su im potrebne. Vaš mali biznis će dobiti kredibilitet. Svojim sajtom ćete se predstaviti potencijalnim korisnicima i ući u trku za njih sa svojim konkurentima. Za poslove koji se rade od kuće, to je naročito korisno, jer vi nemate objekat da promovišete svoje proizvode ili usluge.

Iz svega možemo zaključiti:

Sajt uvek treba posmatrati kao deo ukupne marketinške strategije. Sajt zahteva istu vrstu oglašavanja i promocije kao i svaki drugi biznis pre nego što može generisati prihod. Jednostavno sajt je vid reklame koji je vidljiv 24 sata dnevno, 365 dana godišnje. Informacije o Vama ili Vašoj firmi dostupne su svim korisnicima interneta, a ukoliko je sajt dobro optimizovan, preko Googla i ostalih pretraživača svakodnevno možete pronaći nove korisnike, pojavljujući se u rezultatima pretraživanja na prvom mestu za sve što nudite.

Ukoliko Vam je potrebna izrada sajta u kontakt možemo stupiti putem kontakt strane.